Boy konsthall

Scenkonstguiden och Teater Nu vill göra Bollebygd till en ny och modig uppstickare på konstkartan i Västra Götaland och göra Bollebygd till en del av det aktiv röst i den samtida konstdiskursen. Vi utmanar storstadsnormen genom att visa att det finns utrymme för modiga idéer och konstnärlig utforskning på den mindre orten. Initiativtagarna är själva uppväxta i Bollebygd och under uppväxten där saknade de en plats för tanke och skapande.

Boy konsthall

Göteborgsvägen 21, Bollebygd

För lokalens tillgänglighet, tryck här.

/////////////////

Aktuellt:

17/3 2018 – 1/4 2018 Anna Helena Brumark – BeTWEEn U & Me

 

 

 

BeTWEEn U & Me
som något sagt i förtroende
som i utrymmet vi förhandlar med våra kroppar,
som kommer nära eller stänger ute.
som det vi bygger upp och raserar i tyst överenskommelse.

Den största intimiteten har jag med min telefon, stryker den över skärmen. Tummen har en överutvecklad förmåga att röra sig i sidled. “Kontakt” betyder inte längre att min hand rör din, utan att min uppkoppling mot världen gör mig tillgänglig utan min fysiska närvaro.

Ibland är det så svårt att säga vad jag menar, jag kan veta precis, men orden räcker inte riktigt till. Between U & Me tar utgångspunkt i vad som händer när allt mer reduceras till det beskrivna. Materialets taktilitet och kroppens fysiska närvaro blir obsolet. Behövs våra kroppar för att uttrycka oss och är de egentligen inte bara i vägen med sina känslor och klumpiga labbar? I en ritual skapar vi kärl för att rymma det vi inte kunde formulera. Kärlen blir en tyst dialog om utrymmet vi delar.

Anna Helena Brumark bor och är verksam i Göteborg och utgår i sitt konstnärskap ofta från mänsklig kommunikation och människans förhållande till objekt – hur de är gjorda, vad de har för symbolisk betydelse och vad som händer när de placeras utanför sitt sammanhang eller byter funktion. Genom ordens magi att namnge och beskriva, förenas mening och material.

Vernissage: Lördag 17 mars, 12.00-16.00

Söndag 18 mars, 12.00-16.00
Fredag 23 mars, 15.00-18.00
Lördag 24 mars & söndag 25 mars, 12.00-16.00

Långfredag, 12.00-16.00

Påskafton, 12.00-16.00

Påskdagen, 12.00-14.00

/////

6/4 2018 – 22/4 2018 Boy får gäster: Bollebygd Pride

”Det klämmer, det skaver. Det är jag – eller inte” – Sian Hedberg

sian-jpg

”Den handlar om känslan av att vara ”fel”. Känslan av dysfori som jag och andra transpersoner upplever. Det finns inget bättre ord är ”fel” som beskriver det och ändå räcker inte ordet till för att omfatta allt det som dysforin innebär. Det är så mycket mer än bara ”fel”. Med min konst vill jag förmedla känslorna. Så tydligt det går och jag vill inte bara fastna i orden.”

Sian Hedberg, född 1998 i Seglora, bosatt i Mölndal är konstnär och fotograf som i sin konst ofta utforskar det självbiografiska, kroppen och den psykiska ohälsan genom fotografi, skulptur och installationer. Med ett bildspråk som ställer frågor kring såväl sammanhang som när de inre och yttre världarna krockar.

“Jag har på något sätt distanserat mig från min egen kropp genom att göra den till konst. För att underlätta för mig själv och för att inte tvingas stå ut med den där obehagliga känslan av att något är fel. Att något inte stämmer. Känslan som inte går att beskriva men som alltid finns och alltid har funnits är och gnagt, någonstans i bakhuvudet. Benmärgen. Varenda dag, varenda timme och varenda minut.”

Sian har under det senaste året medverkat i såväl samlings- som separatutställningar under till exempel Borås Pride, på Alingsås konsthall, Borås Konstmuseum och Frilagret i Göteborg.

VERNISSAGE: Fredag 6 april, 16.00-18.00

Lördag 7 april & söndag 8 april, 12.00-15.00

Fredag 13 april, 15.00-18.00

Lördag 14 & söndag 15 april, 12.00-15.00

Fredag 20 april, 15.00-18.00

Lördag 21 april & söndag 22 april, 12.00-15.00


Arrangör: Bollebygd pride i samarbete med ABF Sjuhärad och KulturUngdom

/////

28/4 2018 – 20/5 2018 Pernilla Ljungkvist/The Psychic Artist – Det Ultimata

Pernilla Ljungkvist_The Psychic Artist - Det Ultimata

Dear Pernilla,

Thank you for sharing your work and ideas. Yes grief if long and complicated surely may affect telomeres.

We do not have actual pictures of their rebuilding but we do offer several pictures on the web (the telomeres get longer with base pairs, and the proteins that surround them matter as well).

Very interesting work! I loved your silly billy sad pictures/story.

With best wishes,

Elissa Epel, for Elizabeth Blackburn

Göteborgs Stads Kulturstipendium, 2016, motivering:
”Pernilla Ljungkvists arbete har inget med illusioner att göra utan handlar om att ta sig an en idé så till den grad att hon, deltagare och publik, blir idén. Hon har sedan utbildningsåren på Valand konsekvent varit en representant för ett innerligt och spirituellt uttryck genom sina performance. Ofta har hon tolkats feministiskt men det är det allmänmänskliga och i någon mån de känslor av ensamhet och smärta som vi människor delar, som träder fram allra starkast genom Pernilla Ljungkvists arbete.”

Gothenburg City Cultural Award, 2016:
”Pernilla Ljungkvists work has nothing to do with illusions, it is about taking on an idea to the point that she, participants and spectators, will become the idea. She has since her education years at Valand consistently been a representative of a devout and spiritual expression through her performances. She has often been interpreted as a feminist artist but it is the universal, and to some extent the feelings of loneliness and pain that we humans share, which emerges most strongly by Pernilla Ljungkvist work.”

Vernissage: Lördag 28 april, 12.00-16.00

boykonsthall

Initiativtagare

Sara Östebro – Del av Scenkonstguidens crew. Scenkonstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd.

Maja Östebro – Konstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd. Studerar just nu smyckekonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk.

Dennis Delwér – Konstnär med bas i Berlin, född och uppväxt i Bollebygd. Utbildad vid Konsthögskolan Umeå Universitet, kandidatprogrammet i fri konst.

Kontakt

Sara Östebro

boykonsthall@teaternu.se

070-209 65 86

 

Tidigare:

Boy får gäster: Galleri Rita

Säsongsöppning av Boy konsthall – och invigning av konstshopen!

Boy konsthall – Johan Wiman

Oh, boy – julmarknad

Boy konsthall – GIBCA Extended 2017

Oh, Boy! Design- och konsthantverksmarknad

Utställning: MITT I BLAND ♡ Bollebygd pride

Konstnärer sökes!

Boy konsthall letar konstnärer

Open Call: Boy konsthall

 

Press:

Galleri Rita i Boy konsthall – Annonsmarknan

Nytt koncept hos Boy konsthall – Borås Tidning

Säsongsöppning hos Boy konsthall i Bollebygd – Bollebygdsnyheter

Johan Wimans konst ska upplevas – Borås Tidning

Utgår från Bollebygd i samlingsutställning – Annonsmarknan

O Boy vilket konsthantverk – Borås Tidning

Positiv respons för Bollebygds nya konsthall – Borås Tidning

Nu är lokalen till Boy konsthall klubbad och klar – Borås Tidning

De vill ge Bollebygd en konsthall – Borås Tidning

Drömmer om att öppna en konsthall – Annonsmarknan

 

Boy konsthall görs med stöd av:

 

VGR_Logga_2011_vektor_sv

 

sensus-svart

 

k-logga

 

Borasreg_sjuh_RGB