Boy konsthall

Scenkonstguiden och Teater Nu undersöker just nu möjligheterna att starta en konsthall i Bollebygd. Grunden till konsthallen ligger i frågeställningar kring hur en kan leva ut i ett litet samhälle. Initiativtagarna är själva uppväxta i Bollebygd och under uppväxten där saknade de en plats för tanke och skapande.

BOY KONSTHALL BEHÖVER DIN HJÄLP!

Kolla in vår video där vi berättar kort om hur vi vill utveckla konsthallen under 2018! Varför så många gulliga öron och rosa hjärtan undrar ni? Det är för att vi samtidigt firar att vi nu finns på Snapchat!

Läs mer om vad vi vill göra här

/////////////////

Aktuellt:

21/11 – 17/12 Boy konsthall – Johan Wiman

johanwiman_fb1

Boy konsthall presenterar en separatutställning med Johan Wiman.

Johans måleri aktiverar kroppen likväl som sinnet. Målningarna framkallar en känslomässig och kroppslig respons, där färgerna och formerna ständigt tycks få nya meningar.

Johan är uppvuxen i Vänersborg. Han avslutade sina studier vid Umeå Konstskola 2016 och är numera verksam i Malmö där han bland annat ställt ut på POM Gallery.

Utställningen visar ett urval av Johans verk från 2017.

Vernissage tisdag 21/11 kl 17.00-19.00

Öppettider:
fredag 14–18
lördag–söndag 12–16

———
Johan Wiman, 2017

“Att förnimma ett objekt beskrivs inom fenomenologin som en kroppslig upplevelse. Man förstår inte i första hand det man man tittar på, man upplever det. En figur, en form eller en blank yta kan skapa emotionella associationer. En plötslig förbindelse mellan det som uppfattas av sinnena, och hela vårt känslospektra. När en bild eller ett objekt omedelbart fångar ens blick, precis i den sekund då man träffas av den, öppnas möjligheter upp. Möjligheter för vad objektet kan vara och betyda.

Som jag ser det är en målning inte en bild av en plats; den är den platsen. Den är heller inte en illustration av händelse. Istället gestaltar den en pågående händelse, i ett slags utdraget Nu. Målningen är hela sin verklighet. Och den uppfattas, eller upplevs, snarare än förstås.

När jag målar försöker jag skapa något som är visuellt distinkt och som har en direkthet. Jag upprepar mycket, återanvänder samma bildmaterial och återvänder till samma figurer, om och om igen. Jag reducerar alltid, torkar bort och täcker över sådant som allteftersom visar sig vara överflödigt. Detta är min metod för att koncentrera mina idéer och närma mig en brännpunkt.

När jag gör det blir arbetet verkligt intressant. Figuren på duken börjar att frångå det den representerar, det den faktiskt är. Möjligheterna för vad den kan vara eller betyda öppnas upp. När jag börjar måla är blomman en blomma. Men den genomgår under arbetet en metamorfos och blir sakta till något annat. Något som bara låtsas vara blomma.”
———

http://johanwiman.portfoliobox.net/
https://www.instagram.com/johanwiman

http://scenkonstguiden.se/boy-konsthall/

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Vernissage tisdag 21 november 17.00-19.00
Utställningen visas tom söndag 17 december.

Öppettider:
fredag 14–18
lördag–söndag 12–16

Boy konsthall
Göteborgsvägen 21 A-C, Bollebygd
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Boy konsthall görs av Teater Nu och Scenkonstguiden med stöd av KulturUngdom, Sveriges Konstföreningar och Leader Sjuhärad LLU.

 

boykonsthall

Initiativtagare

Sara Östebro – Del av Scenkonstguidens crew. Scenkonstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd.

Maja Östebro – Konstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd. Studerar just nu smyckekonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk.

Dennis Delwér – Konstnär med bas i Berlin, född och uppväxt i Bollebygd. Utbildad vid Konsthögskolan Umeå Universitet, kandidatprogrammet i fri konst.

Kontakt

Sara Östebro

boykonsthall@teaternu.se

070-209 65 86

 

Tidigare:

Oh, boy – julmarknad

Boy konsthall – GIBCA Extended 2017

Oh, Boy! Design- och konsthantverksmarknad

Utställning: MITT I BLAND ♡ Bollebygd pride

Konstnärer sökes!

Boy konsthall letar konstnärer

Open Call: Boy konsthall

 

Press:

Utgår från Bollebygd i samlingsutställning – Annonsmarknan

O Boy vilket konsthantverk – Borås Tidning

Positiv respons för Bollebygds nya konsthall – Borås Tidning

Nu är lokalen till Boy konsthall klubbad och klar – Borås Tidning

De vill ge Bollebygd en konsthall – Borås Tidning

Drömmer om att öppna en konsthall – Annonsmarknan

 

Boy konsthall görs med stöd av:

 

VGR_Logga_2011_vektor_sv

 

sensus-svart

 

k-logga

 

Borasreg_sjuh_RGB