Boy konsthall

Scenkonstguiden och Teater Nu undersöker just nu möjligheterna att starta en konsthall i Bollebygd. Grunden till konsthallen ligger i frågeställningar kring hur en kan leva ut i ett litet samhälle. Initiativtagarna är själva uppväxta i Bollebygd och under uppväxten där saknade de en plats för tanke och skapande.

/////////////////

Aktuellt:

21-23 augusti – Konstnärerna på plats i Bollebygd 🎨 ✨

Den grupp konstnärer som kommer delta i Boy konsthalls utställning under GIBCA Extended 2017 är på plats i Bollebygd. Under perioden kommer gruppen lära känna platsen, samla på sig material och arbeta vidare med sina arbeten på plats, med konsthallen som bas.

Kika gärna förbi konsthallen och säg hej (vi kommer vara där lite till och från)! Under residensdagarna kommer vi också publicera fotografier och uppdateringar på vår Facebooksida och på Instagram. Följ oss gärna!

Facebook

Instagram – Scenkonstguiden

Instagram – Teater Nu

25-27 augusti – Bollebygd Pride ✨ 💕 🌸 👏
Öppet 10.00-16.00
Samlingsutställningen MITT IBLAND – Ung kultur utmanar den urbana normen.
#ungapålandsbygden

Under våren 2017 skapar 7 unga konstnärer från olika delar av Sverige en gemensam konstutställning i projektet Ung kultur utmanar urban norm. Utställningen kommer under sommaren att turnera runt i landet i syfte att väcka tankar och samtal.

Med olika konstnärliga uttryck undersöker de utvalda konstnärerna och övriga involverade i projektet, relationen mellan platser och hur de laddas med olika betydelse och makt. Vad är centrum och vad är utkant? Varifrån riktas blicken och vad hamnar i periferin av synfältet? Har platsen betydelse för vilka vi kan vara och hur vi formas?

Turnén utgår från konstnärernas hemorter och utställningen kommer att stanna på totalt 11 platser i Sverige. Turnéstoppen arrangeras tillsammans med lokala aktörer som vill lyfta frågan kring storstadsnorm – eller bara arrangera ett kul kulturevent!

Medverkande:
Sanna Bodén (Frösön) – Kläder – form och funktion
Karin Casimir Lindholm och Karolina Bång, (Broakulla och Malmö) – Serieteckning
Morteza Golestani (Ragunda) Mattknytning
Mirja Palo (Jokkmokk) Ljud- och bildinstallation
Annie Wahlén (Fammarp) Smyckeskonst
Samantha Ohlanders (Järvsö) Musik
Lo Lindström (Skellefteå) Ljudinstallation

I Alingsås och Bollebygd möter även dessa konstnärer upp:
Ida Lundell (Häggum Rosenlund, Stenstorp) Vykort, broderi, text.
Olivia De Jong (Fengersfors) Foto, text, objekt/installation.
Isabelle Hjortfors (Petersburg, Lunnelid, Skara) Kortfilm.
Louisa Atterström (Dalsjöfors) Foto.

Läs mer om utställningen här.
///////////////

 

 

 

 

 

Boy konsthall

Utställning under GIBCA Extended i oktober 2017

Boy konsthall är en djupdykning ner i den verkliga och fiktiva kommunen Bollebygd.

Utställningen berör frågeställningar kring hur samexistens praktiseras. Hur motsägande idéer och begär kan, och tillåts, leva sida vid sida inom en individ och en grupp. På en plats som Bollebygd, ett mindre samhälle, vad får komma fram och vad hålls tillbaka?

Boy konsthall undersöker Bollebygds färgskala och estetik, slår samman till synes oförenliga världar, skapar dialog med hjälp av ett av våra mest vardagliga föremål, iscensätter alternativa världar och parallella verkligheter och använder persiennen som en symbol för separationen mellan det privata och det offentliga.

Utställningen är också i sig ett undersökande av hur ett konstnärsdrivet konstrum skulle kunna se ut och fungera i Bollebygd. Initiativet drivs av Teater Nu och Scenkonstguiden.

Medverkande konstnärer: Lotta Grimborg (SE), Karou Calamy (NO/IRN), Kristin Ylikiiskilä Broberg (SE), Sara Östebro (SE), Maja Östebro (SE) och Dennis Delwér (SE).

Vernissage 7 oktober 15.00-19.00

Lördag 9 oktober – fredag 13 oktober 11.00-16.00

Lördag 14 oktober 11.00-19.00

Söndag 15 oktober 11.00-16.00

 

Boy konsthall

Göteborgsvägen 21 A-C, Bollebygd

boykonsthall

Initiativtagare

Sara Östebro – Del av Scenkonstguidens crew. Scenkonstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd.

Maja Östebro – Konstnär med bas i Göteborg, uppväxt i Bollebygd. Studerar just nu smyckekonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk.

Dennis Delwér – Konstnär med bas i Berlin, född och uppväxt i Bollebygd. Utbildad vid Konsthögskolan Umeå Universitet, kandidatprogrammet i fri konst.

Kontakt

Sara Östebro

boykonsthall@teaternu.se

070-209 65 86

 

Press:

De vill ge Bollebygd en konsthall – Borås Tidning

Drömmer om att öppna en konsthall – Annonsmarknan

 

Boy konsthall görs med stöd av:

 

VGR_Logga_2011_vektor_sv

 

sensus-svart

 

k-logga

 

Borasreg_sjuh_RGB