Boy konsthall

Ett konstnärsdrivet rum för samtidskonst

Besöksadress: Göteborgsvägen 21, Bollebygd

Besök Boy konsthalls webb: boykonsthall.se


Aktuellt

Beatrice Alvestad Lopez – Residens juni 2022
Utställning 10 september – 15 oktober
https://www.beatricealvestadlopez.com/

Vi bjuder in den tvärvetenskapliga konstnären Beatrice Alvestad Lopez, vars arbeten rör sig kring ritual, myt och poetiska narrativ, att skapa nya arbeten i Bollebygd. Alvestad Lopez kopplar samman kroppen och landskapet, och synliggör hur vi alla formas av flöden av vatten. Hon kommer på residens under fyra veckor i juni och återkommer sedan för utställning i konsthallen. I sitt konstnärliga arbete har hon tidigare besökt platser, som Ålvik och Gorvik i Norge, för att känna och samla in material och idéer till sina verk. Vi är nyfikna på vad som kan hända när hon besöker Bollebygd och vilka avtryck hon kan lämna i Bollebygds landskap. 

Alvestad Lopez är en tvärvetenskaplig konstnär som arbetar med foto, film, måleri, installation och performance. Hon har en kärlek till naturen och vattnet. Hennes senaste arbeten utforskar platser där hav möter land; vattnets dynamik, vågmönstren och det universella flödet av vatten genom materia, världar och levande kroppar. Alvestad Lopez har en kandidatexamen från Nuova Accademia di belle Arti i Milano med utbyte vid Pratt Institute i New York, och avslutar tar sin masteraxemanen i maj 2022 vid Ädellab, Konstfack i Stockholm.

Ålvik- Beatrice Alvestad Lopez, 2020

Teater Nu vill göra Bollebygd till en ny och modig uppstickare på konstkartan i Västra Götaland och göra Bollebygd till en aktiv röst i den samtida konstdiskursen. Vi utmanar storstadsnormen genom att visa att det finns utrymme för modiga idéer och konstnärlig utforskning på den mindre orten.

Curatorteam

Sara Östebro – Curator, konstnär och kulturprojektledare, uppväxt i Bollebygd.

Maja Östebro – Studerar just nu smyckekonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk. Uppväxt i Bollebygd

Art Center Sjuhärad

Vi är en del av Art Center Sjuhärad, ett samverkansprojekt tillsammans med Drömfabriken i Uddebo, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Projektet verkar för ett levande kulturliv i Sjuhärad, där kunskap och resurser delas.


Kontakt

Sara Östebro

boykonsthall@teaternu.se

070-209 65 86


Tillgänglighet

Lokalen ligger i markplan, entrén mot gatan har breda dubbeldörrar och öppnas automatiskt. Ingen tröskel.

Parkering och särskild parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga finns precis utanför.

Stor toalett finns.

För ytterligare information, ring Sara Östebro på 070-209 65 86.