Galaklubben (2014-2019)

Galaklubben var en fest för scenkonsten, ett hurra för de nominerade och en klubb full med underground-scenkonst. En klubb där teaterfolk, dansare, performancefolk, cirkuskonstnärer och stand-upare trängdes på ett och samma dansgolv.

Galaklubben 2019 – Scandic Rubinen

Pop the bubbly! På Scandic Rubinen samlades vi i en bubblande final för att fira scenkonsten. Energin och värmen från dansgolvet fick oss att flyga likt såpbubblor upp, upp, upp!

Line up:

DJ Reika Farman
DJ, producent, bokare som drivit jazzklubb, pryder omslag, arrar konserter och är även mastermind bakom det kreativa festkollektivet Young Fam.

Shelly Blue – Selektion Performance
av och med Emelié Sterner, Slip of the Lip

Deep throat ≈ Eye contact (let’s talk about presence baby)
Rasmus Raphaëlle Östebro är konstnär och drag-persona.

Galaklubben 2017 – Göteborgs stadsteaters foajébar

Vi har stjärnor på scenen, stjärnor på dansgolvet och stars in our eyes. Bada i strålglansen och bli bortsvept av stjärnvinden i den extravaganta finalen av en oförglömlig kväll!

Line Up

DJ DJÄVLIGT HÅRD
Frida Lernstål blandar soul och disco, högt lågt och mittemellan och har spelat på otaliga klubbar runt om i Göteborg. Kvällen till ära har hon packat cd-caset med hennes bästa danshits.

KÅRP
I höstas landade KÅRP som en Mars Rover i det svenska musiklandskapet. De hyllades på kort tid av landets tyngsta röster, men har trots det bara släppt ifrån sig ynka två låtar.

DJ FOLKEMARK
Svettigast, gladast och sensuellast är de tre superlativ som beskriver DJ Folkemark aka Daniel Folkemark bäst – ganska precis så en vill att ett perfekt dansgolv ska vara.

Galaklubben 2016 – Yaki-Da

Det blir glitter och blomster så långt ögat kan nå, för precis som galan går klubben i blomstrens tecken.

Fira ikapp med de nominerade, ge varandra blöta hurra-pussar och dansa in i natten i sann flower power-anda, för konsten förtjänar en dunderfest.

Line Up

Alyssa Chloe – Vouge-drottning
Hon är sprungen ur New Yorks dansscen och nu sprider hon danskonsten i Göteborg genom Urban Anarchy Training and Performance som jobbar för att sprida konstformen punking/whacking och vougueing i Sverige.  Alyssa är också grundare av skapare av Expose: The Fame Ball and dance festival, Göteborgs första ballroomevent.

BATALJONEN – Punkteater
BATALJONEN är en punkig teaterklubb som specialiserat sig på opera och klubbevents.

Teater Nu – Happenings experter
På galaklubben bjuds det på lipsync med Rickard Stierna, do the hustle-dans med Karin Fahlgren och flower queens med Tove Hindström och Erika Lindahl!

Brad Clitt – Dragking
Brad Clitt vill få dig att rodna. Efter uppträdanden i Stockholm, Göteborg och San Francisco gästar han nu Scenkonstgalans efterfest för att visa varför drag kings är här för att stanna. Förvänta dig en manlighet som får dig att tjuta och en tvättbräda som smutsar ner dina lakan. Få går hem utan fjärilar i magen när Clittan varit framme.

DJ Xappa
Reika Farman aka dj Xappa har en självskriven plats i musikgöteborg. Hon är DJ, producent, bokare och arrangör bakom succéklubben NDF där hon lyckats skapa en miljö där alla får plats.

DJ Tobias Söderman
Tobias Söderman ligger bakom Göteborgs mest berömda och prisbelönta quizgrupp Quizadillas. På efterfesten utlovas tokdans och allsång till dina mest pinsamma Guilty Pleasures när hovmästaren Tobias ställer sig bakom spelarna!

DJ Juliana Zapata
Juliana Zapata är en av Göteborgs dansvänligaste DJs och en favorit i repris som huserade på förra årets galafest! Hon spelar flitigt runt om i stadens klubbliv när hon inte gästar dj-bås i Stockholm, Malmö eller Berlin.

DJ Hannah Prescott
Hannah Prescott som kör house och techhouse. Hon har valt ut låtar som är urban-inspirerade och kommer leverera sköna, grooviga och rytmiska beats.

Galaklubben 2015 – Stora Teatern, Lilla Klubben

”All covered in glitter!” är mottot för kvällen när Scenkonstguiden slår upp dörrarna till Gala-klubben – Scenkonstgalan 2015:s efterfest!

Line Up

Klara Kavat
Klara Kavat tidigare känd som Kwipi Lovebite Model & Performer , kommer bjuda på spänning och farligheter mitt i natten!

KonstKollektivet 
Konstkollektivet smäller upp en klagomur/installation inne på klubben!

Antonina Nutshell – festälskande drag queen och glamour-wannabe från Norrland – kommer förgylla vår kväll. The nutshell is a bombshell!

Scenkonstkollektivet Anstalten bjuder på installation. “Vi drar landgränser med öppettider. Vi bygger murar och staket. Flyttfågeln flyger inte över gränser.”

Glitterlickin kommer vara på plats med verket Mönsterkonstruktion!

PARL3Y
Gala-klubben gästas av performanceakten: PARL3Y – the posthuman soundtrack.

DJ Juliana Zapata
Juliana är resident i Yaki-Das kaffebaren men spelar frekvent på de flesta håll i Göteborgs klubbliv. Hon gästar dj-bås i städer som Stockholm (Get a Nightlife, Trädgården), Malmö (Babel) och Berlin (Applebum)! Kvällen till ära tar Juliana Zapata med sitt tunga artilleri; en pepp blandning av Hip Hop, RnB, Dancehall och andra rytmiska beats du inte kan stå still till!

DJ Julia Pugsi
Julia Pugsi har spelat i Stockholm (Celezte) och Malmö (Babel) – och, såklart, på det flesta klubbar värda namnet i hemmahamnen Göteborg. Pugsi fyller dansgolvet med hiphop och RnB som kommer få dig att skaka det din mamma gett dig.

Bankett och Galaklubben 2015 – Brewhouse

Vi börjar hela galan med att bjuda in till bankett. Njut av en tvårätters middag samtidigt som Scenkonstguiden bjuder på underhållning. När maten är uppäten, showen klingat ut och priserna utdelade då blir det klackarna i taket hela natten lång.

Line Up

Swing Tarturo

Cia Eriksson (svansjön i burlesk tappning)  

Marcel Gomes (dansare), Lisa Bengtsson (musikalartist)

Josefin Cederwall (opera-performance).

DJ-Tobias Brandin

DJ-duon Livsfarligt