Uppdrag: Research Spring, Quarantine (2016 & 2017)

I mars kommer det Manchesterbaserade teaterkompaniet Quarantine för att arbeta i residens med gravida kvinnor, som en del av researcharbetet inför deras kommande föreställning Spring.

Nu är de i Sverige för att fördjupa och förfina arbetet med texter och idéer kring föreställningen. Till det två veckor långa residenset har gravida kvinnor från Göteborg bjudits in för att dela med sig av sina reflektioner och tankar inför framtiden.

Utgångspunkten för Spring är nio gravida kvinnor och deras ofödda barn. Verket handlar om blivande mammors väntan och förväntningar. Spring är sista delen i Quarantines helaftonsföreställning Summer. Autumn. Winter. Spring. som har nypremiär på Norfolk and Norwich Festival i maj.

Residenset med Quarantine är initierat och drivs av Göteborgs dans- och teaterfestival med stöd från det europeiska nätverket NXTSTP och EU:s Kulturprogram samt Västra Götalandsregionen. Projektet genomförs i Tanum och i Göteborg i samarbete med Vitlycke Center for Performing Arts och Scenkonstguiden.

Teater Nu, Scenkonstguiden, var ansvariga för processledningen av arbetet på plats i Göteborg och kontakten med de gravida kvinnorna.