top of page

AMARA POR DIOS

Utställning
2020
AMARA POR DIOS

Graffitikonstnären Amara Por Dios är dubbelt aktuell hos oss. Hon skapar en storskalig muralmålning i Bollebygd och visar nya verk i konsthallen.


Samtidigt som street art festivalen No Limit pågår i Borås arrangerar vi en egen, helt inofficiell, spinn off. Fast det är inte riktigt hela sanningen. Idén om att bjuda in konstnären Amara Por Dios har funnits länge, men det var först nu som allt klaffade.


”Vi har följt Amaras arbete under flera år och har sedan vi första gången mötte henne 2011 fascinerats av hennes starka bildvärldar, uttrycksfulla färger och indragande formspråk. Vi har försökt få till ett samarbete lika länge som vi drivit konsthallen, men först nu händer det äntligen!”

– Sara Östebro, Boy konsthall


Amara Por Dios kommer måla en del av väggen på byggnaden som brukar kallas Hangaren vid ungdomsgården Krafthuset i Bollebygd. Det är ungdomar på ungdomsgården som röstat fram vilket motiv som ska målas.


Den 19 september blir det invigning av väggen på ungdomsgårdens gård då det bland annat kommer bjudas på workshop i graffiti för ett begränsat antal medverkande. Samtidigt blir det öppning i Boy konsthall för en utställning med nyskapade verk av Amara.


Invigning: Lördag 19 september, 12.00-15.00

Invigning av muralmålningen vid Krafthuset samt öppning av utställningen. Konstnären finns på plats.


Workshop i graffiti:

Lördag 19 september, 12.00-14.00

Plats: Krafthuset, Bollebygd

Max 6 deltagare! Drop in!

Tänk på att hålla avstånd!


Konstnärssamtal via Instagram Live:

Lördag 12 september, 13.00-13.45Amara Por Dios föddes och uppfostrades i förorterna i Sverige, där hon förvärvade ett intresse för graffiti vid tolv års ålder. Amaras stil började blomma med olika karaktärer, mönster och ljusa färger som nu kan erkännas som hennes signatur. Hon omfamnar sitt chilenska arv och tar mycket inspiration från Sydamerika.


Några av hennes tidigare uppdrag inom offentlig gestaltning har bland annat varit en gångtunnel för Uppsala kommun (2019), Fitzrovia Community Centre i London (2018) och för Wall Street Nacka (2019). Hennes senaste separatutställning ” Looking for Acahuempe” visades på Norra Station (2019).


Amara Por Dios medverkar även i No Limit: Artscape Edition 2020.

amarapordios.cominstagram.com/amarapordios


Bilder från invigningen den 19 september. Foto: AnnaCarin Isaksson.

bottom of page