top of page
Boy konsthall logo

AKTUELLT

Boy bubbla

SHOP

Boy bubbla

HITTA HIT

Boy bubbla

HISTORIA

Boy bubbla

ÖPPETTIDER

boy bubbla

Hos Boy konsthall kan du uppleva samtidskonst mitt i Bollebygds centrum. Här visas lokala och internationella konstnärer. Kom in på en kaffe och prata med utställningsvärdarna. Ta även en titt i konstshopen. Välkomna!

AKTUELLT

GÖRAN KLING

Blommor till dom levande

4 maj - 8 juni

 

Konstnären Göran Kling (f. 1978) presenterar nya verk på
Boy konsthall. Blommor till dom levande är en installation av keramiska reliefer i sökande efter svar på frågor om arvsynd, föräldraskap och om hur våld har förändrat konsthistorien.

BOY_GK_bild.jpeg
Sommarsalong_2024_edited.jpg

SÖK TILL SOMMARSALONGEN 2024

 

Vi söker utställare till sommarens salong på Boy konsthall! Sommarsalongen visar upp den kreativitet och skaparkraft som finns i vårt närområde.

Salongen visas i konsthallen 24 augusti – 7 september.

Ansök senast den 16 juni!

KONSTSHOPEN

I konstshopen hittar du keramik och smycken från utvalda konstnärer.
 

Shopen är öppen i samband med utställningar. Välkommen in!
 

Vill du sälja dina verk i shopen? Skriv till oss på boykonsthall@teaternu.se så berättar vi mer.

Här hittar du design från

Utställningsrum på Boy konsthall
Konstshoppen
Det bjuds på kaffe i Boy konsthall

HITTA HIT

Adress

Göteborgsvägen 21

517 36 Bollebygd

Öppettider

Torsdag

15:00 – 18:00

Fredag

15:00 – 18:00

Lördag

11:00 – 14:00

Tillgänglighet

Parkering och särskild parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga finns precis utanför. Lokalen ligger i markplan, entrén mot gatan har breda dubbeldörrar och öppnas automatiskt. Ingen tröskel.

BOY KONSTHALLS HISTORIA

Curatorteam

Boy konsthall startades 2017 av systrarna Sara och Maja Östebro, båda uppväxta i Bollebygd.

Utgångspunkten var att undersöka vad som händer när Bollebygd blir en plats där ny samtidskonst skapas och vad kan konsten göra för utvecklingen lokalt?

Förutom att här arrangera utställningar och husera en småskalig konsthantverksbutik driver vi ett residensprogram där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk med Bollebygd som backdrop. 

KULTURNÄMNDEN, VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN 2020:

Boy konsthall har etablerat sig som en aktör med hög konstnärlig kvalitet i ett område som saknar kulturinstitutioner eller konsthallar. Med sin placering i ett köpcentrum i Bollebygd når man en publik som inte nödvändigtvis själva sökt sig till samtidskonsten. Boy konsthall har under de här åren fått medfinansiering från både kommun och kommunalförbund och upparbetat ett stort förtroende i konstvärlden. Ett initiativ som väsentligt ökat tillgången till samtidskonst av hög kvalitet för invånarna utanför storstaden. 

UTBILDNINGSNÄMNDEN, BOLLEBYGDS KOMMUN 2023:

Sara och Maja Östebro på Boy konsthall bidrar med en stor dos av högkvalitativ samtidskonst till Bollebygd. Med sin konsthall är de djärva, kreativa och framåtsyftande och sätter Bollebygd på den kulturella kartan i Västsverige. De visar att konst kan ha en plats även i mindre samhällen och konsthallen blir såväl ett besöksmål som något att vara stolta över.

bottom of page