top of page

FADHEL MOURALI

Utställning
2022
FADHEL MOURALI

Fadhel Mourali Att Vara och Att Vilja Bli: To Be and To Become

23 april – 28 maj


Fadhel Mourali är inbjuden till Boy konsthall för att färdigställa och presentera sitt arbete Att Vara och Att Vilja Bli: To Be and To Become. Arbetet utgår från Sjuhärads hantverkshistoria och Hedaredskorgen som samhällsbärande objekt, ett arbete som också är en personlig resa, då Mouralis gammelmorfar var känd som “den sista korgmakaren från Risa”.  


Mourali har tolkat den unika materialprocessen som finns i Hedared. Genom omfattande research, som rört sig mellan teori och praktik, har essentiella element av hantverket och dess historia identifierats, och sedan tolkats genom jacquard-vävning och 3-D printning. En publikation av forskningsprocessen har producerats som ett komplement till Mouralis vävda alster, där ambitionen är att synliggöra sambanden mellan kulturhistoria, hållbarhet, samtida design, identitet och det universella språk som är slöjden.


Fadhel Mourali är nyexaminerad textildesigner vid Central Saint Martins i London, men född och uppvuxen i Borås. Med rötter i både Sverige och Tunisien, fascineras Fadhel av identitet och att hitta den där speciella platsen av längtan i sitt arbete. Han arbetar mellan teori och praktik, för att utforska sambanden mellan kulturhistoria och samtid, i hopp om att nå kärnan av ett ämne, att fullt ut förstå ett material, föremål eller berättelse.

bottom of page