top of page

MAJA ÖSTEBRO OCH LOTTA SNIJDER

Utställning
2021
MAJA ÖSTEBRO OCH LOTTA SNIJDER

Maja Östebro och Lotta Snijder

16 januari – 20 februari 2021


Maja Östebro och Lotta Snijder är smyckekonstnärer som båda arbetar med teman relaterade till människokroppens anatomi och sinnesupplevelse. De har nyligen tagit sin kandidat i Konsthantverk på HDK-Valand med inriktning Smyckekonst. I utställningen kommer de att visa delar ur sina examensarbeten.


Maja har undersökt hur ett objekt kan laddas med energi för att trösta eller hela. Hon arbetar med teman kopplade till människokroppen, baserat på sjukdom och hälsa. I det här arbetet har hon influerats av sin egen sjukdomshistoria och av nattliga drömmar. Maja har här undersökt hur och om vattnet kan fungera som en källa till kraft och energi. Objekten som kommer att visas i utställningen kan upplevas både fysiskt och genom videoverket Rebirth ≠ Omstart.

https://www.majaostebro.comhttps://www.instagram.com/ostebro/


Lotta har skapat en serie smycken inspirerade av mötet mellan kroppens inre organ och artificiella organ. Hon fascineras av att insidan lätt väcker en känsla av obehag, hon vill visa en annan bild av insidan, en bild av det vackra i organens former. Därför har hon inspirerats av artificiella organ som tas fram i medicinsk forskning för att i framtiden kunna ersätta ett organ i kroppen. Smyckena är skapta med den traditionella silversmidestekniken ciselering, hon vill blåsa liv i en nästintill bortglömd teknik och använda den på ett samtida sätt.

https://www.instagram.com/lotta.snijder/

_______________________________________

Konstnärssamtal via Instagram: Onsdag 13 januari 18.00

Kolla här –> https://www.instagram.com/tv/CJ_nmCupbQf/?utm_source=ig_web_copy_link


Vernissage: Lördag 16 januari 12.00-15.00

OBS! Max 2 besökare åt gången. För att undvika trängsel uppmanar vi besökare att vänta utanför gallerian eller komma tillbaka vid senare tillfälle. Boka gärna tid för visning under vernissagen för att vara säker på att du får plats. Varje bokningstillfälle gäller för max 2 besökare åt gången.

_______________________________________

Välkommen! Tänk på att hålla avstånd.

Foto affisch: John Salquist och Anna Osk Erlingsdottir.

Foto Vernissage: AnnaCarin Isaksson

bottom of page