top of page

MAMDOUH ELMCHAD

Utställning
2023
MAMDOUH ELMCHAD

Mamdouh Elmchad Beyond the Black Stump

11 februari – 4 mars


Årets KulturUngdom-konstnär på Boy Konsthall är Mamdouh Elmchad. Mamdouh är född i Beirut, Libanon, men är nu baserad i Göteborg där han verkar som multimediakonstnär & DJ. Han är en av grundarna till Infra Artist Collective och Not Your Habibi. I sin konst undersöker han ofta teman som att överge, överlämna, kompromissa, lämna och återvända utifrån frågor om identitet, kön och religion. Genom objekt, fotografier, performance, installationer och video undersöker han olika perspektiv på konsten att släppa taget. På Boy Konsthall kommer han för första gången att presentera utställningen Beyond the Black Stump.


Beyond the Black Stump är ett pågående projekt, ständigt i rörelse och ständigt flödande. Det är en skildring av sökandet efter sin identitet på en plats en aldrig har varit på. Om förändring och de utmaningar som följer med den. Att resa utan möjlighet att vända tillbaka. Ett försök till att läka och hitta ett avslut.


Utställningen, som består av självporträtt, video, interaktiva installationer, målningar och arabisk poesi, tar delvis avstamp ur känslan av att bli bevakad och förföljd. Inför utställningen besöker Mamdouh Libanon för första gången på flera år. Han upplever det som att återvända till ”mitten av ingenstans”. Anledningen: ingen och ingenting av det Mamdouh har känt finns kvar.


Utställningen med Mamdouh Elmchad görs som ett samarbete mellan KulturUngdom och Boy konsthall, för att lyfta unga konstnärer verksamma i regionen. Utställningen görs med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämd, Kulturrådet och Sensus.


bottom of page