top of page

OPEN CALL - KONSTNÄR SÖKES!

Utlysning
2023
OPEN CALL - KONSTNÄR SÖKES!

Open Call - Konstnär sökes!


KulturUngdom och Boy konsthall samarbetar för att skapa plats för unga konstnärer verksamma i Västra Götaland - och söker nu efter en konstnär som är intresserad av att presentera sina alster i en separatutställning* på Boy konsthall. Är det du?


Utställningen pågår 3-24 februari 2024, med vernissage den 3 februari kl 12-14, då du som konstnär förväntas vara på plats. Du får ersättning enligt MU-avtalet. Viss materialersättning finns.


Du får möjlighet att planera utställningen tillsammans med personalen på Boy konsthall, de kan hjälpa till med allt från urval och hängning till utställnings- och presentationstexter. Personal och utställningsvärd kommer att finnas på plats för att hjälpa till med hängning/bygg samt under utställningens öppethållande.


Separatutställning? 

Separatutställning av konst innebär att det i utställningslokalen endast finns konst av en enda konstnär.


Vem kan söka?

Vi riktar oss till alla unga konstnärer eller kreatörer, från skilda bakgrunder och inom alla olika konstområden. Du behöver vara mellan 18 och 25 år och bo någonstans i Västra Götaland.


Du kan ha haft ingen eller någon utställning innan, du kan vara alldeles ny på fältet eller hållit på ett tag, du kan ha en konstnärlig utbildning i ryggen eller vara helt självlärd, det spelar ingen större roll. Vi kommer se till personlig lämplighet.


Hur ansöker jag?

Skicka ett mail till KulturUngdoms konstkonsulent Nomi där du berättar om dig själv, var du bor och skicka med några exempel på vad du gjort tidigare samt förslag till vad du skulle vilja göra på Boy konsthall.


Ansök senast 30 november

Besked ges senast 11 december


Frågor? Hör av dig till KulturUngdoms konst och slöjdkonsulent Nomi. nomi@kulturungdom.se 


Läs mer om KulturUngdom här!

bottom of page