top of page

Puppets and provocation

Workshop
2015
Puppets and provocation

Workshop: Puppets and provocationi ledning av Ivana Sajevic och Nils Zapfe från Lovefuckers


Dags att få upp ögonen för objektsteater/dockteater och undersöka dess utrycksmöjligheter! Dockteater är så mycket mer än bara den klassiska bilden, i Berlin till exempel spelar en med alla slags olika objekt från kaffesump till helkroppsdockor som styrs av fyra personer.


Dockteater, eller objektsteater som vi föredrar, används i andra länder för att belysa brännheta och aktuella teman, definitivt för vuxna. Kom och lär känna denna explosiva konstform tillsammans med oss!

Om workshopen: Har dockan/objektet möjlighet att vara mer radikal i sitt uttryck än en mänsklig skådespelare? Vi utforskar hur en med objektet kan utmana sociala konventioner och utforska nya kommunikationsvägar i live-situationen.


I arbetet med föreställningen SPAM arbetade Lovefuckers utifrån tydliga sceniska bilder och mål, men med att alltid vara redo för improvisation och oförutsedda händelser. Detta arbetssätt är något som workshopen kommer ta avstamp ifrån.


Förkunskap: Tidigare erfarenhet från gestaltande praktik (teater, dans, performance el. likn.)


Tillgänglighet: Cinnober Teater ligger på markplan. Dörrbredd 110 cm. Toaletterna är små och ligger en trappa ner, men tillgång till stor toalett på markplan kan ordnas om vi får veta i förhand.


Lördag 12 december

11.00-17.30Cinnober Teater, Göteborg Workshopen kommer hållas på engelska.


Om Lovefuckers

Lovefuckers är en objekt-teatergrupp baserad i Berlin, men med medlemmar utspridda lite varstans i världen. Teater Nu har haft en crush på Lovefuckers uttryck och stil sedan 2009 då vi först såg dem spela - och nu har vi äntligen lyckats få till ett gästspel här i Göteborg! Nu ska fler få chansen att falla pladask!


Lovefuckers kombinerar musik, video, dockor, performance och dokumentärt material i sina produktioner. De har spelat på konsertarenor och strippklubbar likväl som teatrar och konstfestivaler. Med sin punkiga attityd till genren och sin unika stil föryngrar Lovefuckers dockteatern. De jobbar med flytande gränser mellan objekt, docka och skådespelare och blandar allvar med humor och populärkulturella referenser. Lovefuckers mål är “to put some glamour to dirt and to search for love where everything seems to be sick”.

bottom of page