top of page

RÖRELSEN PÅ INKONST

Teater
2024
RÖRELSEN PÅ INKONST

Ett filosofiskt spiondrama om viljan att göra skillnad inspirerat av den politiska filosofen Hannah Arendt spelas i Malmö på Inkonst den 18 september.


Hon har kommit hit för att vänta på någon. Kanske har han trenchcoat, det är irrelevant. Vad har hon gjort sig skyldig till? Hon har definitivt agerat, hon får det att röra på sig. Går det egentligen att klandra henne? Hon gjorde ju i alla fall någonting.


Vi slungas ner i en brant spiral mot det oundvikliga slutet, en väg kantad av hemliga uppdrag, peruker, otaliga värvningar och osanningar. 


Med inspiration av den politiska filosofen Hannah Arendt, spionberättelser och objektsteater har Teater Nu skapat en föreställning där godhet, lycka och arbete sätts under förstoringsglaset.  “Vad jag föreslår är mycket enkelt, nämligen varken mer eller mindre än att vi ska tänka efter vad vi faktiskt gör när vi verksamma.” – Hannah Arendt 


Arendt avkräver oss handling och att vi tar ansvar för våra handlingar, trots att vi inte kan förutspå dess konsekvenser. Där även handlingens kvalité är av vikt och inte endast målet. 


Vad är det vi gör när vi agerar och vad får det för konsekvenser?


CRED

Manus och regi: Matilda Klamas

Skådespelare: Ronja Svedmark

Dramaturg och producent: Sara Östebro

Ljus och ljud: Viktoria Ottosson

Foto: Jesper Johansson


DÖRRAR: 18.30

PÅ SCEN: 19.00

LÄNGD: 2 H inklusive pausbottom of page