top of page

RESIDENS 2022

Residens
2022
RESIDENS 2022

Beatrice Alvestad Lopez

Residens juni 2022

Utställning 10 september – 15 oktoberVi bjuder in den tvärvetenskapliga konstnären Beatrice Alvestad Lopez, vars arbeten rör sig kring ritual, myt och poetiska narrativ, att skapa nya arbeten i Bollebygd. Alvestad Lopez kopplar samman kroppen och landskapet, och synliggör hur vi alla formas av flöden av vatten. Hon kommer på residens under fyra veckor i juni och återkommer sedan för utställning i konsthallen. I sitt konstnärliga arbete har hon tidigare besökt platser, som Ålvik och Gorvik i Norge, för att känna och samla in material och idéer till sina verk. Vi är nyfikna på vad som kan hända när hon besöker Bollebygd och vilka avtryck hon kan lämna i Bollebygds landskap. 


Alvestad Lopez är en tvärvetenskaplig konstnär som arbetar med foto, film, måleri, installation och performance. Hon har en kärlek till naturen och vattnet. Hennes senaste arbeten utforskar platser där hav möter land; vattnets dynamik, vågmönstren och det universella flödet av vatten genom materia, världar och levande kroppar. Alvestad Lopez har en kandidatexamen från Nuova Accademia di belle Arti i Milano med utbyte vid Pratt Institute i New York, och avslutar tar sin masteraxemanen i maj 2022 vid Ädellab, Konstfack i Stockholm.


Under perioden 7 – 21 juni bor Beatrice i en stuga vid naturnära Nedflo, för att påbörja sitt konstnärliga undersökande – samla in material och ta in omgivningen. Den 28 juni – 3 juli flyttar hon in till Bollebygds centrum för att utforska sitt arbete närmare med konsthallen som utgångspunkt.

bottom of page