top of page

RESIDENSKONSTNÄR 2020

Residens
2020
RESIDENSKONSTNÄR 2020

Residens 18 mars – 10 april

Utställning 9 april – 23 maj


Linda Pedersen är inbjuden till Bollebygd och Boy konsthall för att skapa nya verk utifrån platsen. Under residenset har hon sin bas i en stuga vid Nedflo strand där hon kommer arbeta med motorsåg, armeringsjärn och lera. Hennes arbeten kommer sedan presenteras i en utställning i konsthallen.


Under hennes residensperiod arrangeras samtal, studiebesök och workshops för en ung målgrupp. Så håll utkik!


Linda Pedersens arbeten är en hyllning till människans fantasi och magiska förmåga att resa mellan världar. Här finns sorg, smärta och förlust, men också vänskap, tro och kärlek. Vi följer med på stora episka äventyr som alla knyter an till livets stora rörelser och händelser.


Ett tips! Bollebygds bibliotek har lyft fram ett urval av böcker inspirerande av Lindas konstnärskap, det kan vara spännande att kika in!


Linda Pedersen (född. 1987, Göteborg) bor och är verksam i Stockholm.

Foto: AnnaCarin Isaksson


DET HÄR HÄNDER UNDER LINDAS RESIDENS:


WINDY CITY BLUES

9 april – 23 maj 2020”Mina världar är nästan alltid dystopiska platser där människans existens i stort sätt har passerat eller inte än börjat existera. I dagens situation med tomma och tysta städer och platser kan nog fler känna igen sig i den stillheten och melankolin.” – Linda Pedersen


Live i P4 Sjuhärad

Vi fick besök av P4 Sjuhärad. Lyssna på intervjun här.


Workshop på distans

Inspireras av Linda Pedersens sätt att skapa världar och skapa din egna installation ute i naturen. Vi har satt ihop ett workshop-kit en kan göra på egen hand som passar alla åldrar! 


Live med Linda Pedersen

INSTAGRAM LIVE-SESSION MED LINDA PEDERSEN!

bottom of page