top of page

SUPPER CLUB

Performance
2018
SUPPER CLUB

KLIV IN I ETT RUM DÄR SAMTALET STÅR I FOKUS, EN HEMLIG MIDDAG. GENOM EN KONSTNÄRLIG INRAMNING NÄRMAR VI OSS SAMTALETS KÄRNA.


Konstnärskollektiv och konstnärsgrupperingar har genom historien samlats på caféer, i salonger och i sommarhus för att samtala, kritisera varandras konstnärskap, ompröva sina idéer och inspireras av varandra. Denna form av öppna och tillåtande diskussioner är idag en bristvara, där Supper club kan vara lösningen.


Välkommen på samtalskonst, samtal om konst och mat. Kom och lyssna eller prata.


Det är många som talar idag, men hör vi varandra? Hur samtalar vi i en samtid av åsiktsbubblor, korridorer och ett ständigt fokus på jaget? Hur många gånger har vi kastat oss in i ett samtal utan livlina, beredd att om så krävs få vår egen världsbild omkullkastad? Hur kan vi bli bra lyssnare?

Har vi tappat konsten att samtala, och hur samtalar vi konst?


Vi möts vid hemlig plats (meddelas vid anmälan), därefter vandrar vi tillsammans till vår hemvist för kvällen. Där slår vi oss till bords – vi äter gemensamt och samtalar tillsammans. Samtalet leds av Matilda Klamas, regissör. Till bords gästas vi av en ny gäst för varje klubbtillfälle.


Supperclub skedde på tre olika platser under hösten 2018; Gamlestadensfabriker och Upper Hand i Göteborg och Ålgården i Borås.


MEDVERKANDE GÄSTER:

Stina Oscarsson, Regissör Erika Lindahl, Dramatiker Maja Lindecrantz, Psykolog

Idé och koncept: Matilda Klamas och Sara Östebro.

bottom of page