top of page

GDTF FEST

Uppdrag
2016
GDTF FEST

Scenkonstguiden, Teater Nu, kurerade och arrangerade Göteborgs dans- och teaterfestivals invigningsfest, finalfest och sex dagars festivalbar med liveakter och happenings på och kring Stora Teatern.


GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL 2016 : INVIGNINGSFEST

Det här var kvällen då vi värmde upp scenkonstmusklerna och gjorde kroppen redo för nya intryck. Laddade upp, mötte nya vänner, snackade om förväntningar och gick in i festival-mode!

Bland kvällens artister ser vi Elena Wolay, DJ Cha Me Suena och I Grow Paper Wings. Dessutom utlovas sinnliga upplevelseinstallationer där du kan mjuka upp dina sinnen, juice-bar för extra boost, en interaktiv regnbågscittra och en introduktion till fenomenet ASMR som kommer få dina känslespröt att vibrera.


LINE UP:

▼DJ Elena Wolay

▼Live: I Grow Paper Wings

▼ DJ Cha Me Suena

▼ Chromatic Rainbow Zither/Regnbågscittra  – Rickard Ljungdahl Eklund & Rasmus Persson

▼Juice-bar

▼ASMR

▼ Häng/Chill out/Floatie-area

▼ Sinnliga upplevelseinstallationer / Sensory experience installations


GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL 2016 : AFTER-ART GOES FESTIVALBAR

Efter en hel dags scenkonstnjutning, vad passar då bättre än att få slappna av på en uteservering. Varje dag under festivalen kommer Stora Teaterns uteservering vara öppen och varje kväll kommer vara unik – kolla in ny scenkonst, möt spännande människor, reflektera över dagens upplevelser, aktivera dig med knep och knåp eller kom ikapp med de senaste festival-snackisarna. Som ett lek- och busland för festivalisar.


Fredag 19/8 – Taste the Fringe

GBG FRINGE – Vi får tjuvkika på vad Göteborgs andra scenkonstfestival har i görningen. Samtidigt pågår Gothenburg Fringe Festival och under kvällen får vi se hela 5 (!) artister bjuda på allt från björndans till amerikans roadtrip.

Medverkande: My Johansson – Nor I, Steven Karwoski – Am I there yet, Rebecca Pershagen – Daddy issues, Romeo & Chulio – Bearculture och Andrew Silverwood – Andrew Silverwood is a Self Absorbed Tw*t.


Lördag 20/8 – Dadaistisk afton

Anti-konst, anarkism, ready-made och cynism, kanske du utropar när du hör kvällens tema. Oavsett om våra artister vill kalla det konst eller ej, så vet vi att vi kommer få en perfekt start på lördagskvällen!

Medverkande: Tomas Halling – XgLosCho och Ida Lod – Den dadaistiska divan 


Måndag 22/8 – A night at the opera

Att vara på operan kan för vissa kännas lite stelt. Som att en måste klä sig och vara på ett visst sätt. Så är det inte på den här operan, utan här är det casual, snackigt och gött. Plus att det bästa från operahusen är fortfarande med, nämligen själva operamusiken. Bra va!?

Medverkande: Pop Up-Operan


Tisdag 23/8 – Electro night

Denna kväll blir festivalbaren helt elektrisk (OBS, på ett skönt sätt). Vi laddar upp PA:t ordentligt och vi lovar att en inte kommer kunna sitta still när energin pumpar ut ur högtalarna.

Medverkande: Göteborgselektronikerna feat. dansare från Adrianas danshus


Onsdag 24/8 – Dance, dance, dance

En hyllningskväll till dansen. Ikväll kommer det kännas ända ut i fingerspetsarna då kroppen får visa vad den kan. Det blir känslor, stor power och spetsigt ljud.

Medverkande: PCOLLSMA och Rebecca Evanne


Fredag 26/8 – Den våghalsiga förfesten

Den stora finalfesten (27/8) förtjänar en förträfflig förfest. För att få hjärtat att slå starkare och komma i peppig stämning har vi bjudit in två stycken artister som kommer sätta våra nerver på prov. Kom dit, om du vågar! Mandas specialiteter är luftring, handstående och vighet. Hon har medverkat i produktioner världen över med nycirkuskompanier som Chameleon Theatre i Berlin, Cirk La Putyka (Tjeckien) och just nu är hon på turné med Cirkus Cirkörs senaste produktion Limits. Manda kommer att ge oss ett handstående nummer vi sent ska glömma.

Medverkande: Manda Rydman


GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL 2016 : FINALFEST 

Välkomna till den stora finalen där vi dansar ut årets festival i en pulserande klubbupplevelse. Stora Teatern förvandlas till en sockerkicks-explosion, en bubblande värld av performance, DJ’s, happenings och överraskningar runt varje hörn. Det kommer bli sockersött, klibbigt och alldeles underbart. Överlåt dig själv till dansgolvet, låt kärlek och eufori pumpa ut till beatet av final.


LINE UP:

▼ DJ iBellaO

▼ Liveperfromance: LUR

▼ DJ Studiokalejdo

▼Happening: Wonderland

▼ DJ Trillpussies

▼Pop up: Bring it to the floor

▼Happening: Bubbelmannen

▼ Danceoke: Studiokalejdo & Bataljonen

▼Sugarqueens: Teater Nu

▼ Sockerchock / Sugar kick

bottom of page