top of page

HÄRMED FÖRKLARAR JAG KRIG MOT GUD

Teater
2011
HÄRMED FÖRKLARAR JAG KRIG MOT GUD

Spelades 15 april – 5 maj, 2011 på Amandas teater.


Under nio föreställningar bjöd Teater Nu in gymnasieklasser och trevlig publik till Härmed förklarar jag krig mot Gud. I samband med föreställningen anordnades samtal där publiken diskuterade tillsammans med skådespelarna och inlånade moderatorer. I anslutning till föreställningen kunde man beskåda fotoutställningen ”Guds gåva till mannen”.


Om föreställningen:

”Sex gudar kommer ner på jorden och intar människogestalt, deras uppgift från Gud är att övervaka världen och se till att livet fortlöper. Några blir ordningsgudar och några blir ödesgudinnor. En dag tröttnar ödesgudinnorna på sin uppgift. Varför blev de kvinnor som ska förlika sig med tanken att föda barn, är deras mening med livet redan bestämd? Berättelsen är en saga och ett porträtt av samhällets syn på fortplantning, kvinnan och Gud.

Är meningen med livet barn? Vem är det som stöper oss och styr våra liv? Kan inte allt ibland kännas orättvist uttänkt? Är det inte dags att ta saken i egna händer? Är det inte dags att förklara krig mot Gud?”


Föreställningen presenterade inga lättköpta svar utan bejakade det frågande och uppmuntrade till att brottas med könsideal, Gud och de rådande normerna för att ta reda på vad man själv egentligen tycker om saker och ting.


Medverkande:

Manus och regi – Matilda Johansson

Producent – Rasmus Klamas

Skådespelare – Anna Bergman, Kaisa-Liisa Strand, Alexandra Frick Brorsson, Elin Hansen, Johan Paus, Nils Lindenmo, Rasmus Klamas och Magnus Lindberg.

Scenograf – Petra Linderson

Ljusdesign – Michel Käll

Kostym – Ia Olsson


Guds gåva till mannen

Fotoutställning av Gabriella Duraffourd och Astrid Warberg.


Härmed förklarar jag krig mot Gud arrangerades med stöd av Göteborgs Stad Kultur, MoKS och Folkuniversitetet.


bottom of page