top of page

HYMN TILL TEATERN

Performance
2022
HYMN TILL TEATERN

TEATER NU BJUDER IN TILL ATT SJUNGA LOVSÅNGER TILL KONSTEN I LIVET OCH TILL DEN NYA TEATER-SKYLTEN I GAMLESTADENS FABRIKER.

 

Skylten är en symbol för den konst vi behöver i livet, för världen som en scen, men också en kommentar till de moderna städerna som misslyckas med att planera för utrymme för konst när de utvecklas. Även när det påpekas från början: en stad är ingenting utan konst, ser vi gång på gång hur utrymmen, låga hyror och andra faciliteter som behövs för ändamålet glöms bort i verkligheten. Den fyra meter breda skylten är placerad ovanpå taket på en byggnad som ska rivas. I motsats till vad som verkar vara: en teater i sikte, kan dessa versaler tända en gnista och låta ljusen lysa vägen.


DELTA DU MED?

Välkommen att sjunga lovsånger med oss. Dra av en gammal karaoke-hit eller sjung acepella. Tillsammans hyllar vi konsten med sång medan vi blickar upp mot skylten. Det blir inbjudna gäster och open mic. Det är bara att komma förbi. Du hittar oss på scenen nedanför skylten.  


EN DEL AV GAMLESTADSGALEJ

Arrangemanget är en del av Gamlestadsgalej vilket innebär att mellan 16.00-22.00 kommer det vara fullt av aktiviteter i området kring Gamlestadens fabriker.


Datum: Fredag 2 september

Tid: 17.00 – 18.00

Plats: Gamlestadsvägen 2 Hus B21, nedan för skylten.

bottom of page