top of page

SCENKONSTGALAN 2019

Gala
2019
SCENKONSTGALAN 2019

Scenkonstgalan 2019 – en kärleksförklaring till scenkonsten!

Ägde rum 18 februari 2019


Vid den pampiga porten till Stora Teatern rullas den röda mattan fram och leder dig in till allt vad en gala bör ha: glamour, förväntningar och storslagna hyllningar.

Välkommen till Scenkonstgalan, det svenska scenkonstpriset som sätter fingret rakt ned i samtiden, får oss att tappa greppet om tid och rum och låter våra känselspröt explodera.


Kvällens program:

18.00 - Dörrarna öppnas för mingel i kristallfoajén

19.00 - 22.00 - Gala i två akter med en halvtimme paus

22.30 - 01.00 - Galaklubben, Scenkonstgalans officiella efterfest på Scandic Rubinen.


Husband – Amanda Andréas

Amanda Andréas tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Aktuell med sitt debutalbum kommer hon under denna bubblande galakväll bjuda på glittrande musik tillsammans med några av stans mest strålande musiker!


Konferencier – Nina Zanjani

Årets konferencier är skådespelaren med det breda registret – vi har sett henne växa, tänja på gränser och vrida på scenuttryck i komiska, introverta såväl som temperamentsfulla roller. Nina Zanjani är aktuell med Hålla andan på Dramaten och har gjort sig känd genom filmer som Se upp för dårarna, Farsan och Wallander-filmerna.


(Robert Fux var först tänkt som Senkonstgalans konferencier men fick tyvärr förhinder – vi önskar honom ett lyckligt scenkonst-år!)


Kategorier som hyllas under kvällen är årets magi, årets formförnyare, årets sinnesorgasm, årets katharsis, årets spot on, årets slow food, årets politiska, årets brott samt publikens röst.


Jury 2019


ÖST

Johan Paus, regissör

Reika Farman, producent och DJ

Ulricha Johnson, chef Scensverige


SYDÖST

Martin Ahlberg, skådespelare


VÄST

Susanne Hägglynd, turnéläggare och performer

Monika Wade, publikstrateg på Folkteatern Göteborg

Anna Gohr, kulturproducent


NORR

Eva Åström, kulturredaktör och kulturskribent på Norrbottens-Kuriren i Luleå

Astrid Maya, scenograf

SYD

Björn Löfgren, skådespelare

Majula Drammeh, dansare och performer


Teamet bakom Scenkonstgalan

Matilda Klamas, galageneral och manus

Sara Östebro, producent

Evelina K Bergström, producent

Amanda Nordmark, manus


Assistenter på plats: Rasmus Klamas och Anna Henriksson.


Programblad 2019Tillgänglighet - Stora Teatern:

Plats för rullstol finns på rader 9,10 och 11 på parkett. Ev ledsagare går gratis.- Rullstolsramp/hiss finns från vestibulen till parkettvåning.- Hiss finns från vestibulen till Kristallfoajén och första balkong.- För besökare med nedsatt syn rekommenderas platser på parkett från rad 5.- Ett trådlöst system för hörhjälp finns i salongen. Du får en portabel mottagarenhet med antingen en hörlur eller en teleslinga att hänga runt halsen (för att slingan ska fungera krävs en hörapparat med T-funktion). Mottagare med tillbehör finns att kvittera ut hos Stora Teaterns publikvärdar.- Stor toalett nås med hiss från vestibulen och Kristallfoajén.- Stora Teatern tar emot ledarhundar. En måste dock boka särskild anvisad plats.


- Är du i behov av syn- eller teckentolk? Kontakta oss på info@scenkonstguiden.se.

För övriga frågor om tillgänglighet, kontakta Stora Teaterns biljettkassa.

För frågor om programmets innehåll (högt ljud, starkt ljus etc) kontakta oss på info@scenkonstguiden.se.


Scenkonstgalan görs av Scenkonstguiden med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborg Kulturstöd, Sensus Göteborg och KulturUngdom.

bottom of page